Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Hayaller ve Gerçekler...


HAMZA ALP
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Hayalimiz vardı yıllarca peşinden koştuk, aha bugün aha yarın dedik, siyasiler her seçim öncesinde olmazsa olmazımız dedi ancak bir türlü hayal olmaktan öteye gidememişti. Hayalimizi hayata geçirmek için öncelikle bu işe inanan iş insanlarının olması gerekiyordu, fakat onlara da bu hayali biz gerçekleştireceğiz diyen bir irade lazımdı. İşte o iradeyi Başta Sayın Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney başta olmak üzere, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İrfan Akar bu işe ehemmiyet vererek büyük bir adım attılar. Bu adımlar atılırken Ankara’yı da yanına alan ekip Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Dış işleri bakan yardımcımız Yavuz Selim Kıran, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, yani bakanlık ile devamlı yakın temas halinde olundu. Bu heyet Ankara’yı su yolu yaparak sıcak ilişkiler içinde oldular, bu gidiş gelişleri iş İnsanlarına da yansıtarak doğru yolda ilerlediklerini göstermiş oldular. Şimdi eskilere dönüp tekrar tekrar bir şeyler karalamanın vakti değil, hep ileriye bakacağız ve yine birlikte bu Organize Sanayi Bölgesinin bu yıl sonuna doğru yükseldiğini görmek istiyoruz.
Şimdi gelelim o tarihi ana; Sayın Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı ile Ak Parti ilçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Ticaret Odası Başkanı İrfan Akar, Ütso Başkan Vekili ben Hamza Alp ve Genç girişimciler icra kurulu başkanı Şevki Yiğit olarak bir gün önceden Ankara’ya gittik. 
Hava koşulları dolayısı ile yollarda ki riski de göz ününde bulundurarak hepimiz bir gün öncesinden yola çıkmışız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında ihale saatinden önce oraya vardık ve burada buluşmuş olduk. 40 yıllık hasret diyoruz, özlem diyoruz işte bu heyet Ünye’nin özlemini hasretini orada bizzat yaşadılar ve bende o özleme hasrete şahit oldum. 
İhale saati geldi çattı, dosyalar incelenmek için istendiğinde 10 firmanın bu alt yapı yapım ihalesine istekli olduğunu gördük. Komisyonda Ünye’den Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar vardı. İçeride iki saatlik bir incelemenin ardından beş firmanın kendilerinden kaynaklı eksikliklerinden dolayı elendiği söylendi. Diğer kalan beş zarfın içinden bizim yani Ünye’nin yakından tanıdığı Delta inşaat 53,52 ile ihaleyi alan firma oldu. Bildiğimiz ve Ünyeli bir firmanın bu ihaleyi alması bizleri çok mutlu etti. (Bunu belirtmeden edemeyeceğim, malumunuz üzere Ünye’ye müteahhit dayanmıyor, işler hep yarım kalıyor) işte bu yüzden Ünyeli bir firmanın alması ve hatta bu işi iki yılda değil, bu yılın sonunda bitirme gayretimiz olacak demesi bizleri fazlası ile mutlu etti.
Şimdi imzalar atıldı her şey bitti mi hayır!.. 
Asıl şimdi nasıl başta bu birlikteliği sağladıysak şimdi de bu azimle el birliği ile burayı Delta inşaatla beraber alt yapıdan başlayıp üst yapı ile devam edeceğiz. Bu tarihi anı yaşayan tüm Ünyeliler olarak mutluluğumuz daim olsun, inşallah ikinci organize sanayimizi de yakında konuşur ve temellerini atmak dileğimle...



Bu yazı 1290 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI